Снимка www.skyscrapercity.comВъпреки ежедневните сигнали в медиите и социалните, че ремонтите за

...
Снимка www.skyscrapercity.comВъпреки ежедневните сигнали в медиите и социалните, че ремонтите за
Коментари Харесай

Нов куриозен ремонт! Вижте новата велоалея в кв. Аспарухово във Варна! Гениален бояджия изправи кривия бордюр

Снимка www.skyscrapercity.com

Въпреки ежедневните сигнали в медиите и обществените, че ремонтите за стотици милиони във Варна са с извънредно ниско качество, усвояването на средствата от Европейски Съюз продължава с цялостна мощ. До момента няма нито една инспекция от нито една институция на протичащото се във Варна.

" Ето друга новоизградена велоалея в кв. Аспарухово бул. " Народни будители "  
Бояджията сполучливо е изправил бордюра... ", поше консуматор в профилирания конгрес за архитектура и градоустройство skyscrapercity.com.

Ясно се вижда какъв брой изкривено са сложени бордюрите, само че бояджията е " изправил " казуса най-малко на око.



" Бонус етикет на бордюри употребявани за ремонта на булеварда.
Окото сграбчва графата " продължителност: приемлива "
Има и други забавни елементи в дребния шрифт "



Варна се прочу даже в международните уеб сайтове за рядкости и парадокси с велоалеите си, които глътнаха над 5 милиона лв..

Съоръженията напрактика са неизползваеми за велосипедистите. 

Велосипедът е най-евтиният превоз. Екологичен и във все по-натовареният авто трафик и най-удобен. За да се придвижват велосипедистите безвредно, обаче е належащо построяването на подобаваща инфраструктура.

В Холандия за велосипедистите има алеи, паркове, маркировка и даже светофари. Във Варна обаче велосипедистите карат по велоалея на тротоара.

„ Да сложат в най-натоварените пешеходни зони на едно място велосипедистите с пешеходците е извънредно неприятна процедура. Това е безусловно безумство. Ако ние употребяваме велоалеите, ставаме рискови за другите. Aко не ги употребяваме, сме извършители. Във всички случаи има заплаха да сме отговорни и да сме причина за случай и от тази позиция считаме, че криминализират колоезденето в града “, коментира  Здравко Василев от велоклуб „ Устрем “. 

Велоалеите във Варна влязоха в международният информативен продан. Тяхна фотография бе публикувана във Facebook страницата на известен уебсайт на парадокси по света. Колоездачите пък дефинират велоалеите като рискови и неизползваеми. 



Оказва се, че по този начин построените велоалеи дават отговор на разпоредба на Министерството на районното развиване. Спазени били всички законови разпореждания. 



Според наредбата ширината на еднопосочна алея би трябвало да е един метър. Решаваме да проверим спазено ли е това, само че се натъкваме на различен парадокс. В ширината на алеята влизат и бордюрите от двете страни. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР